Stockholm/Hemma

En undersökning och skildring av min ambivalenta relation till staden jag växte upp i – Stockholm.

Detta verk är resultatet ev en oavsiktligt lång vistelse i Stockholm under mars månad (på grund av de rådande omständigheterna). Genom att kombinera nya och några år gamla bilder har jag tittat på huruvida min inställning till platsen kan komma att påverka bildspråket. 

Stockholm/Hemma är en uppgörelse, en försoning och en hyllning till min hemstad.

VERKINDEX
Titel Stockholm/Hemma
Mått Varierande mått
Teknik Analogt fotografi och stillbilder från video.
År 2020
Upplaga 1
Pris Kontakta konstnären


Bild på Alva

Alva Le Febvre (1999) är född i Arles, Frankrike och uppvuxen i Stockholm. Mellan 2016-2018 gick hon den fotografiska linjen på Kungstensgymnasiet i Stockholm. Sedan två år tillbaka är hon bosatt i Köpenhamn där hon har studerat fotografi på Fatamorgana, VERA skole for kunst og design och Fotografiska Processer distansGamleby Folkhögskola

Alva arbetar mycket med att undersöka till vilken grad bildspråket kan påverkas av fotografens tillstånd, och huruvida det kan förmedlas till en betraktare. Hon använder sina bilder som pusselbitar för att skapa subjektiva, påhittade men också öppna världar.

Webb alvalefebvre.com
Mejl alva.lf@hotmail.com
Instagram alvalefoto

7 svar på ”Stockholm/Hemma”

Du har fått med så många tillstånd i ditt projekt. Det väcker en nyfikenhet kring hur bilderna skulle se ut om du återkommer till platsen när det är på andra villkor.

Jag har också en ambivalent relation till min hemstad. Tyvärr har jag aldrig kommit till någon riktigt försoning. Snarare en defensiv acceptans. Vi tycker inte om varandra helt enkelt, min hemstad och jag. Är glad att du har hittat tillbaka till Stockholm. Och du, dina bilder och bildspråk är underbart talande.

Superfint, hela serien är mycket ”Alvish”, coolt att du lyckas förnya dig men ändå hålla kvar det där råa men samtidigt glänsande snygga! Oväntade motiv, älskar! ❤️

Älskar ideen om ha istället för att göra ett kärleksporträtt om sin stad ta fram massor av det negativa, det råa. Din stil är genomgående i alla bilder, och tillsammans bilder de en komplex bild av din forna hemstad. Super!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *