Ospårade stigar

Ospårade stigar leder till allting eller till ingenting, precis som ett minne av en person. Ett minne är ditt eget och kan växa eller krocka med andra. Kanske har du ett minne som starkast påminns på en årsdag. Ospårade stigar innehåller 52 minnen – berättelser jag har fått tolka med bild – för att då låta dem få leva kvar.

Installation: telefonhylla med bilder som visas på LCD skärm i plånbok, varpå ovan visas 8 av 52 bilder.

Videodokumentation av processen och installationens innehåll, 12:00 min
Musik: Blue Mode av Maria Misgeld

Ett oändligt stort tack till de som delade med sig av sina minnen och ett extra tack till gruppen Heja livet som lät mig efterfråga berättelser där. Och mycket kärlek till Maria vars magiska musik tonsätter videodokumentationen.

VERKINDEX
Titel Ospårade stigar
Mått Installation: 40×24 cm
Teknik Installation: telefonhylla med bilder som visas på 3.5″ LCD skärm i plånbok
År 2020
Upplaga 1
Pris Kontakta konstnären


Therese Banström

Therese Banström. Fotografi lockar mig att leka, undersöka och bevara. Jag har ett intresse för kollision i det vardagliga, där det allvarliga får möta det glada men också det äckliga. Att ta distans till en vardag, genom bild, är ett sätt att få besöka andra verkligheter.

Webb banstrom.com
Mejl therese@banstrom.com
Instagram @banstrom

18 svar på ”Ospårade stigar”

Therese <3 allt du gör är alltid magi så även detta. Jag älskar din videopresentation, du inspirera och fascinerar mig. Ja, men detta var ju vara helt galet bra och så berörd jag blev, var tvungen att titta direkt 2 gånger för att ta in mer.
Du är verkligen helt unik <3 och alltid Therese skapar du med sån känsla, inlevelse och noggrannhet…jag kan inte få nog. Kul att du jobbat med video, visst är det KUUUULLL. Kramar!

Wow, vad rörd jag blir. Tack för att du tar dig tid att titta och att lämna en kommentar <3 Det betyder mycket. Stor kram!!

Svara

Jag har fått följa ditt projekt och dig lite mer ingående än de andra, det har slumpat sig så. Resultatet hade jag ju velat se i verkligheten då iden med plånboken var så extremt spännande. Men iden att samla tankar och komplettera dem med din egna tolkning i bilder är så fulländat. Hela verket saknar brister. Det är så komplett och väl genomfört att jag blir stum. Det finns många bilder jag gärna skulle ha på min vägg!

Livet på riktigt! Minnen och vissa människors avtryck försvinner aldrig.
Du är så begåvad att jag tappar andan!
Mannagrynsgröten var alltid perfekt kokad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *