Gubbängen

Björn har arbetat med att dokumentera förorten Gubbängen i bilder ifrån vardagen och genom symbolik. Han har försökt att porträttera dess invånare och miljöer på ett klichéfritt sätt.

Bild av Björn Nilsson
Bild av Björn Nilsson
Bild av Björn Nilsson
Bild av Björn Nilsson
Bild av Björn Nilsson

VERKINDEX
Titel Gubbängen
Mått Bild 50 x 40 cm. Bok 28 x 20 cm
Teknik Bilder: c-print. Bok: Klassisk bindning, papper Galerie silk 170 gsm,
År 2020
Upplaga 10 (bilder)
Pris Bilder: 400 kr. Bok: Kontakta konstnären


Björn Nilsson är i grunden kulturvetare från Stockholm. Arbetade tidigt som fotograf för lokala tidningar. Bytte bana och studerande på JMK. Björn har alltid uttryckt sig i bilder oavsett om det är i tecknad, målad eller fotograferad form. Björn använder sig av ljus och form men med ett stort patos till de personer eller miljöer han porträtterar.

Webb fodor13
Mejl fodor13@yahoo.se
Instagram @fodor13
Photovogue Björn Nilsson

10 svar på ”Gubbängen”

Wow, vilket gediget arbete och fantastiskt skildring av Gubbängen.
Oj, vad jag tycker mycket om hur du använder ljuset, skuggorna och din pricksäkerhet för färg. Jag ser en känslighet och en vördnad samtidigt som jag ser en lekfullhet och skön humor. Perfekta mixen. Starkt jobbat Björn!

Dina bilder av förorten Gubbängen är fin hembygdsskildring med Eggleston-touch! Min sambo jobbade i Högdalenverket i flera år och cyklade en sommar genom Gubbängen. Han gick igång på dina bilder.

Vet inte riktigt vart jag ska plavera detta. Det är lite som att du skapat dig en egen genre, en “gubbängen genre”. Snyggt är det iaf. Smaskigt!!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *