Om utställningen

Access Denied är en virtuell avgångsutställning med 11 elever från Fotografiska Processer på Gamleby Folkhögskola. Medverkande är Alexandra Lige Berglund, Alva Le Febrve, Annelie von Wowern, Annika Liljengren, Axel Berglund, Björn Nilsson, Emma Norman, Joar Vestergren, Marie Jönsson, Nilo Paknia och Therese Banström.

De utställda verken berör ämnen av vitt skilda slag – staden och dess byggnader, hatkärleken till sin hemort, historien som spelat ut sin roll, utforskandet av minnet, det vardagliga och mer allvarliga, coronakrisens påverkan, plastföroreningar, integritetskränkning vid gatufotografering och naturens läkande påverkan.

Utställningen äger rum på ett digitaliserat Galleri Axel där du får ta del av elevernas examensarbeten. Det är Galleri Axels första virtuella utställning, men också den sista utställningen för galleriet som efter åtta års verksamhet stänger dörrarna. 

“Detta läsår har varit speciellt och utmanande av många anledningar, men med bra gemenskap, inspirerande samtal och hårt arbete har de tagit sig förbi hindren och skapat fantastisk fotografi. Inte ens Covid-19 har stoppat den fotografiska processen och det vi kan se i Access Denied är intressanta angreppsätt på jaget, objektet och samhället i stort.

Jag och Simon Mlangeni-Berg vill passa på att tacka Bea Tigerhielm som drivit Galleri Axel med en sådan kärlek för fotografi och som fortsätter vidare med Rikstolvan på Österlen. Hon har upplåtit sin lilla diamant till plats för oss på Gamleby Fotoskola och vi är innerligt tacksamma för alla fina utställningar och vernissager vi har arbetat på tillsammans.”

Lotta Törnroth, konstnär och lärare Gamleby Fotoskola

Besök verken

Fasader
Alexandra Lige Berglund
Plastic Organs av Emma
Plastic Organs
Emma Norman
Kom närmare
Marie Jönsson
Stockholm/Hemma
Alva Le Febvre
Bild av Annika Liljengren
55°51’45.3”N 12°49’5.3”E
Annika Liljengren
Bild av Axel Berglund
IRL MALLWAVE ぬギ炎
Axel Berglund
Ospårade stigar
Therese Banström
Fragment och skärvor av Annelie
fragment och skärvor
Annelie von Wowern
Gubbängen
Björn Nilsson
Don’t make my face av Joar
Don’t make my face
Joar Vestergren
Bild av Nilo Paknia
Tankar för dagen
Nilo Paknia

Hör av dig

Har du frågor eller funderingar, eller vill komma i kontakt med oss för en fika eller prata bild? Hör av dig!