55°51’45.3”N 12°49’5.3”E

Gråen skapades i slutet av 1700-talet som fästningsverk för att försvara Landskronas hamninlopp. En storslagen vansinnig idé att bygga på havsbottnen för att stänga ute havet. En idé som förbrukade såväl ekonomiska resurser som människokraft. Platsens politiska, ekonomiska och kulturella historia och icke-historia har varit min motor för att resa dit och fotografera men inget av detta visas i mina bilder. Jag har istället försökt förmedla det som blev min inre känsla vid mötet av platsen.

Bild av Annika Liljengren
Bild av Annika Liljengren
Bild av Annika Liljengren
Bild av Annika Liljengren
Bild av Annika Liljengren
Bild av Annika Liljengren
Bild av Annika Liljengren
Bild av Annika Liljengren
Bild av Annika Liljengren

VERKINDEX
Titel 55°51’45.3”N 12°49’5.3”E
Mått 16 bilder i mapp, 30×40 cm
Teknik Pigmentutskrift, cyanotypier
År 2020
Upplaga 3
Pris Kontakta konstnären


Annika Liljengren (1966) är uppvuxen i Småland men bor sedan 10 år i Skåne. Hon har efter x-antal påhugg och diverse utbildningar erövrat en magister i Biblioteks-och Informationsvetenskap. Lika länge som hon har bott i Skåne har hon arbetat som bibliotekarie. Intresset för bild har nu lett henne till studier vid Gestaltande Fotografi, Gamleby Folkhögskola.

Mejl a.liljengren@gmail.com
Instagram @annika.liljengren.3

11 svar på ”55°51’45.3”N 12°49’5.3”E”

Väldigt fina poetiska bilder. Intressant att du blandat digitalt och analogt (cyantopier), det funkar väldigt fint att göra så med dina bilder och motiv.

I dina bilder finns så hög närvokänsla för platsen, detta är fascinerande. Kul att du använt dig själv i bilderna oxå, blir en till inre dimension till bildsamlingen. Fint och gillar valet av färgtoner, Annika.

Som sagt. Dina bilder är på så många plan fantastiska. De uttrycker ett lugn, en stillhet som få lyckas fånga. Sedan att ha kartan som omslag är fantastiskt. Det är överväldigande snyggt.

Tänk att kunna gestalta denna konstiga fästningsidé på detta sätt. Så stramt och ändå organiskt, så rakt på och ändå poetiskt. Och utan några större åthävor. Det kan bara du Annika!

Tänk att kunna gestalta en så udda fästning på detta sätt. Så stramt men ändå organiskt, så konkret men ändå poetiskt. Å utan större åthävor. Det kan bara du Annika.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *